DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Ahmet Nuri Özsoy Ortaokulu

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür.

Çanakkale Savaşı’nın tarihimizdeki önemi getirdiği zaferin yanı sıra hem 1. Dünya Savaşı’nın seyrini hem de Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu durumu değiştirmesinde yatar. Batılı Devletlerin Türkleri Avrupa’dan ve Osmanlı topraklarından silme hayalleri bu zaferle hüsrana uğrar. Türk milleti için 18 Mart önemi ve sonuçlarıyla ne olursa olsun gücümüzün ve umudumuzun asla tükenmediğini tüm dünyaya göstermiştir.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.

Allah bu Millete Bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.

Mrt

İlçe genelinde yapılan zeka oyunları turnuvasında

Mangala

1.  si Tuğba Ekçiçek

Kulami

2. si Yağmur Bengi

Reversi

3. sü Zelal Mavigöl

Olmuştur

Öğrencilerimizi ve onları yarışmalara hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayında "Deyim ve Atasözleri" ile ilgili okulumuzda çalışmalar yapıldı

Şbt

2023 2024 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönem sonu etkinlikleri öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla yapılmıştır

Emeği geçen öğretmenlerimize öğrencilerimize teşekkür ederiz

Etkinlikler kapsamında Zeka Oyunları yarışması, Geleneksel oyunlar , Okuma saati söyleyişi gibi etkinlikler yapılmıştır

Şbt

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılında okulumuz Yıldız erkek futsal takımımız ilk kez katıldığı okullararası futsal müsabakalarını grupta 3. olarak tamamlamışlardır.